top of page

Kinderen piercen 

Regelmatig krijgen we de vraag vanaf welke leeftijd wij piercings zetten. 

Volgens de Nederlandse wet is het zo vast gelegd dat piercings in de oorbel al vanaf 0 mag. Zelf staan we hier niet zo achter. Er word vaak gezegd, ja maar op die leeftijd voelen ze er niets van! 

Maar dat is zeker niet zo, op alle leeftijden doen oorbellen net zo veel pijn. Hieronder een aantal punten waarom je beter kan wachten met oorbellen zetten:

- Groei, door dat een baby nog veel groeit kan het gebeuren dat de oorbellen scheef groeien en straks niet meer mooi in het midden van de oor zitten. 

- Babys kunnen er een trauma van oplopen, ook al lijkt het misschien onschuldig het is een hele inpakt, er word expres een wond gecreërd en "pijn" gedaan. 

- Een baby weet niet dat hij/zij van de piercing moet afblijven, door onwillekeurige bewegingen kan de piercing gestoten worden en kan er zelfs een infectie optreden. 

- Probeer zelf eens te slapen met 2 nieuwe oorbellen, nu bedenk je is dat een baby die heeeel veel slaap nodig heeft zo moet slapen. 

- Iedereen moet zelf kunnen kiezen over wat er met hun lichaam gebeurd, zelfs op zń jonge leeftijd. Het is niet noodzakelijk om oorbellen te nemen, dus waarom bewust je baby pijn doen?

Wij hanteren de maat staaf dat we willen dat iedereen die bij ons een piercing laat zetten dit uit vrij wil doet. Vanaf 12 jaar piercen we pas andere piercings dan oorlel met toestemming van ouders of voogd uiteraard! (vergeet jullie legitimatie bewijs niet!) vanaf 16 mag je zonder ouderlijke toestemming gepierced worden. Echter piercen we intiem piercings of tepelpiercings pas vanaf 18 jaar. Dit omdat je lichaam nog moet groeien en dit ten nadelen kan zijn van je piercings. 

Bij ons in de shop bieden we de service om kinderen te begeleiden bij het  nemen van een piercing zodat het geen enge ervaring word maar juist een hele leuke! 

Voor 10 euro extra gaan we samen een piercing zetten bij een knuffel die bij ons in de shop staat. We nemen je aan de hand mee en doen samen stap voor stap alles wat er bij het piercen ook gebeurd. Op deze manier wordt het voor kinderen begrijpelijk wat er gaat gebeuren en vinden ze het merkbaar minder spannend! 

Zie hieronder onze video over piercen bij kids! 

bottom of page