top of page

Helix Piercing 

Helix piercings zijn kraakbeen piercings die worden geplaatst langs het bovenste randje van het oor. Deze piercing doet vaak niet veel pijn en de plaatsing gaat heel snel. 

 

 

 

Hoewel het mogelijk is om in helix piercings een staafje te dragen, kiezen veel mensen na de genezing voor een strak ringetje.

De helix piercing is een erg gewilde piercing. Vroeger werd deze met een oorbelpistool gezet maar dat kan absoluut niet meer. Dit zorgde voor veel complicaties. Waarom, vraag je je af? De antwoorden vind je hieronder.

Wanneer er een piercing gezet wordt in het kraakbeen met een oorbelpistool wordt er in feite een stompe naald door het kraakbeen geforceerd, het weefsel scheurt waardoor er een gaatje ontstaat. Schieten met een oorbelpistool gaat vaak te snel en scheurt je kraakbeen open. De voorheen gebruikte oorbellen waren bovendien vaak te dik. Als gevolg leverde dit vaak pijn en infecties op en doordat het weefsel beschadigd was duurde het genezingsproces veel langer dan nodig.

Een andere reden is dat er in het verleden niet genoeg aandacht aan de hygiene werd besteed. Er werd bijvoorbeeld vergeten de oorbel of het pistool te steriliseren. Dit kan uiteraard niet meer. Als je nu een piercing laat zetten is de naald dunner dan die van het pistool en gaat deze veel langzamer in het oor. Hierdoor doet de piercing minder pijn en is het genezingsproces veel korter.

Voor helix piercings bestaan veel verschillende soorten sieraden. Het enige nadeel is dat je zult moeten wachten met verwisselen totdat hij volledig is genezen, (dit geldt overigens voor elk soort piercing). Als je het sieraad voor de eerste keer gaat verwisselen, laat het dan bij een professionele studio doen. Het is namelijk moeilijk om te zien of de piercing echt genezen is en daarom is het beter om er de eerste keer een ervaren piercer naar te laten kijken.

Bij een helix piercing dient men op te passen tijdens het slapen. Het is beter om de piercing niet te laten zetten in het oor waar je meestal op slaapt. In de eerste week is het sowieso beter om tijdens het slapen er niet op te liggen en voorzichtig te zijn met aan- en uitkleden (kleding over het hoofd aan- en uittrekken). Mocht je toch ergens aan blijven hangen, maak dan je piercing een paar keer per dag schoon met een oplossing van zeezout. Een goede manier om de genezing van piercings in het gezicht of de oren sneller te laten gaan is het gebruik van een nekkussen tijdens het slapen, zodat de gepiercete plek niet plat gedrukt wordt tijdens het slapen.

 

We spreken voor het prikken met je af wat je het fijnste zou vinden hoe we te werk gaan. Wil je dat we aftellen? We kunnen samen een ademhalingsoefening doen, zeggen wanneer de prik komt of misschien vind je het wel fijner om het niet te weten en je te laten verassen.

 

Daarna wordt het gaatje gemaakt en de oorbel erdoorheen gehaald.

Standaard krijg je een knopje in je oor, dit is een labretje gemaakt van titanium. Echter is het bij ons mogelijk om direct te kiezen voor een upgrade. Kies meteen een leuk ornamentje uit of misschien wel iets gouds kleurigs! Wel adviseren we altijd om niet te starten met een ringetje. Ringetjes geven namelijk vaker klachten met de genezing. 

bottom of page