top of page

Oorlel Piercing 

Oorbellen zijn de meest geaccepteerde en meest gedragen oorpiercing. Het wordt in het algemeen niet eens als een piercing gezien. Het is in de Nederlandse cultuur heel normaal dat jonge kinderen gaatjes krijgen in de oorlellen. Echter piercen we alleen bij kinderen die zelf aan kunnen geven oorbellen te willen. Op onze site onder het kopje kinderen laten piercen kun je hier meer over lezen.

Gaatjes laten prikken is een van de goedkoopste piercing. Bij ons kost het €30,- per oorbel. Het gaat heel gemakkelijk en is vrijwel pijnloos. Je kunt nog een tijdje een licht branderig gevoel hebben, maar hier zul je weinig last van moeten hebben.

De gaatjes worden met de hand worden gepiercet door een naald door de oorlel te steken. De oorlel wordt eerst gedesinfecteerd en de plek waar het gaatje moet komen wordt afgetekend met een speciale stift of inkt. Voor we daadwerkelijk piercen vragen we altijd eerst je toestemming en laten je zien waar we de oorbel(len) gemarkeerd hebben.

 

We spreken voor het prikken met je af wat je het fijnste zou vinden hoe we te werk gaan. Wil je dat wee aftellen? We kunnen samen een ademhalingsoefening doen, zeggen wanneer de prik komt of misschien vind je het wel fijner om het niet te weten en je te laten verassen.

 

Daarna wordt het gaatje gemaakt en de oorbel erdoorheen gehaald.

Standaard krijg je een knopje in je oor, dit is een labretje gemaakt van titanium. Echter is het bij ons mogelijk om direct te kiezen voor een upgrade. Kies meteen een leuk ornamentje uit of misschien wel iets gouds kleurigs! Wel adviseren we altijd om niet te starten met een ringetje. Ringetjes geven namelijk vaker klachten met de genezing. 

 

 Na de genezing van 6 tot 9 weken kun je de oorbel vervangen. Bij ons hebben we de gratis service om eenmalig je staafje te laten inkorten. We plaatsen dat het zelfde knopje wat je hebt uitgekozen er op. Mocht je al iets anders willen kun je dat dan natuurlijk meteen uitkiezen! 

Het is mogelijk om meerdere gaatjes in een oorlel te laten prikken. Dit kan op hetzelfde moment, of een gaatje kan er later bij geprikt worden. We kunnen samen kijken om er een mooie ssamenstelling van te maken. Het is uiteindelijk vooral belangrijk om te doen wat je zelf mooi vindt.

bottom of page